Ouders
Gezinscoach
Ouders
05/08/2024
1 min
0

Wat is jouw eerste gedachte bij deze foto?

05/08/2024
1 min
0

De kaarten worden gebruikt om inzicht te krijgen in dieperliggende motieven en ervaringen. Je eerste ingeving of snelle gedachte komt vaak opzetten uit je onbewuste, dus zonder er over na te denken. Je bent dan in verbinding met jezelf en van daaruit zeg je wat je te binnen schiet door het zien van een foto op een kaart. Dit kan enorm helpen om een probleem boven water te krijgen, wat al langer dwars zit maar niet lukt om het goed te verwoorden.

Reacties op deze foto kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Zo even lekker tijd en ruimte voor mezelf. Ik wil die vis wel zijn.
  • Het doet me denken aan de scheiding van mijn ouders. Ineens was er iemand weg.
  • Ah ik had ook vroeger goudvissen. Die heb ik door de wc gespoeld, dat vind ik nog steeds zo erg.
  • Ik zie 2 kommen en en 5 goudvissen.
  • Kon ik ook maar zo lekker van de ene naar de andere kom springen. Hop naar m'n werk en hop weer naar huis. Ik zit altijd zo lang in de auto. Zo zonde van mijn tijd.

Zomaar een voorbeeld van reacties die allemaal opgeroepen worden door eenzelfde foto. De coach kan dieper ingaan op de associatie en kan bovenwater halen wat al zolang onder de oppervlakte verbleef. En dat kan enorm opluchten.

Een kaart kan je ook veel houvast en hoop geven. De kaart kies je zelf uit een hele stapel kaarten. Als je denkt dat dit wel iets voor jou is, vul dan dit contactformulier in.


Reacties
Categorieën